Прочитај ми чланак

Протест против издаје КиМ – Златановић: Шта ћемо рећи када изађемо пред претке!

0

У Београду је одржан протест подршке српском народу на Косову и Метохији, а окупљање је било испред споменика руском Цару Николају другом.

Протест су иницирале Народне патроле, а подржали су га удружења Срба са КиМ, као и покрет Двери и коалиција НАДА. Окупљање је почело у 18 часова, а протест се завршио испред Патријаршије Српске Православне Цркве.

Протесту су присуствовали проф. др Ратко Ристић, Сања Вујановић из Двери, проф. др Божидар Митровић, али и Александар Павић, др Борислав Антонијевић и Јелена Павловић и Бранко Лукић, посланици из Ми глас из народа.

Захтеви протеста су да се парламентарне и ванпарламенталне родољубиве политичке странке активно супротставе издаји КиМ од стране режима Александра Вучића, да оставе међусобне размирице по страни, али и да се покрену литије за спас Косова и Метохије.

Ово је после дуго времена први протест који ће се организовати против издаје јужне српске покрајине и који би требало да пробуди свест о критичном тренутку за опстанак државе.

Окупљенима су се обратили Дамњан Кнежевић и др Јована Стојковић, а затим су окупљени кренули у протестну шетњу до Патријаршије.

Протест се завршио говором главног уредника медијске куће „Србин инфо“ Дејана Петра Златановића, који је народ и свештенство СПЦ подсетио да ћемо једног дана сви изаћи пред претке и да би требало да размислимо шта ћемо им рећи – „шта смо радили када се предало и издало српско Косово и Метохија“.

Више о овом догађају погледајте и послушајте у нашем видео прилогу.