Прочитај ми чланак

ПРОРЕЖИМСКИ „АЛО”:СНС одлучио Ирена и Аји Јунг на челу листе за београдске изборe

0

Српска напредна странка скоро да је завршила посао на састављању листе с којом ће изаћи пред грађане Београда, а како „Ало!” сазнаје, водећа места на њој припашће женама, и то Ирени Вујовић и Аји Јунг!

Према сазнањима нашег листа, председница општине Савски Венац требало би да предводи листу напредњака са првог места на београдским изборима.

– Ирена се високо котира међу грађанима Београда, али и у самој странци. Велики је радник и она ће, уколико у последњим минутима не буде промене, бити број један на изборној листи напредњака. Друго место или једно од оних у самом врху припашће Аји Јунг, директорки Београдског фестивала игре – каже нам наш извор из СНС-а.

Према његовим речима, рад на листи скоро да је завршен, а остало је још врло мало посла на њој.

– Небојша Стефановић би у понедељак требало да саопшти све кандидате за одборнике у Скупштини града Београда, а као што је и најављено, листа ће бити „најнестраначкија” до сада – каже наш извор.

Медији спекулишу о низу ванстраначких личности, а скоро сви су се налазили и на списку 650 познатих личности које су прогласом „За бољу Србију” објављеном у листу „Политика” подржали кандидатуру Александра Вучића на председничким изборима.

Председник Србије и лидер СНС-а рекао је у среду да ће на листи која ће носити његово име бити људи који су „урадили велики посао у граду“, али „да ће највише бити нових људи, који нису чланови ниједне странке”.

Медији су до сада навели да ће међу новим лицима бити и познати глумац Светислав Гонцић, који је својевремено глумио у једном од промотивних спотова СНС-а, а затим и бивши кошаркаши Горан Грбовић и Небојша Илић.

Од среде до данас споменути су и Бранко Милићевић Коцкица, декан Правног факултета Сима Аврамовић и бивши кошаркаш Милан Гуровић.

Јача и од Саше и од Вука

О томе да се Ирена Вујовић високо котира и да има поверење Београђана слажу се и кладионичари, који су за њен избор за будућег градоначелника Београда одредили квоту 9,00, што је поставља испред Вука Јеремића, Саше Јанковића, Драгана Шутановца, Саше Радуловића и многих других опозиционара.

СРБИЈА БЕЗ НЕЗАПОСЛЕНИХ, ПЛАТЕ 1.000 ЕВРА: Ево шта све обећава Карић уколико гласате за Вучићеву листу!

Лидер Покрета снага Србије Богољуб Карић навео је да ће тај покрет на наредне београдске изборе изаћи заједно са Српском напредном странком.

У саопштењу ПСС истиче се да је то договорено на данашњем састанку у седишту напредњака, а да је њихова коалиција „одлично функционисала од парламентарних избора 2012. године“.

Како наводе, учествоваће на заједничкој листи „Александар Вучић — зато што волимо Београд“, јер је „владајућа коалиција, предвођена лидером СНС-а и председником Србије Александром Вучићем, остварила огромне политичке и економске резултате у Београду и читавој Србији“.

У саопштењу се истиче и да ће „Вучићева политика за пет година искоренити незапосленост, а да ће плате бити 1.000 евра“.

ПСС наводи да је „државна каса напуњена, јавне финансије су сређене, а Србија први пут има савезнике на свим странама света — и на Истоку и на Западу“.

„Председник Вучић је први политичар који се прихватио да решава најтеже проблеме које су сви пре њега гурали под тепих. Он не бежи од проблема, већ напротив, по цену свог живота, чини све што су други раније избегавали, да би помирио људе који су се заједно рађали, расли, школовали, женили се. На међународном плану је направио не један, већ десет корака унапред. Вратио је Србији место у епицентру југоисточне Европе, углед нашим грађанима и труди се да паралелно лечи старе ране и подиже економски развој Србије и Београда. Широм је отворио врата Брисела, Москве, Пекинга, НЈу Делхија и Вашингтона и сада су та огромна тржишта потпуно отворена за српске компаније“, наводи се у саопштењу Покрета снага Србије.

Такође, они наводе да је том политиком „Београд постао огромно градилиште“, а да су дугови Београда „смањени за 700 милиона евра“.

„Наш заједнички циљ је да Нови Београд постане Волстрит овог дела Европе, финансијски и берзански центар региона. Да се изградњом јефтиних станова омогући да и сиромашнији грађани дођу до свог крова над главом, а да се од Београда до Младеновца засаде шарене плантаже воћа и поврћа и искористи огромни потенцијал у сектору пољопривреде. Са политиком мира и стабилности коју води Александар Вучић, Србија ће за пет година искоренити незапосленост, плате ће бити 1.000 евра, чиме ће се испунити највећи национални и државни интерес Београђана и свих грађана Србије — да ради, да гради и да рађа“.