Прочитај ми чланак

ПРОКЛЕТСТВО СЛОБИНОГ МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ: Влајку се убили и жена и син

0

Филип Стојановић, бивши посланик СРС, открио је ексклузивно за КУРИР последње тренутке живота некадашњег министра полиције Влајка Стојиљковића, пре него што је себи одузео живот...

Vlajko-Stojiljkovic02

У разговору за Курир Стојановић каже да је Стојиљковић дуго причао да хоће да се убије, али да нико то није схватио озбиљно.

Ко данас се сећам. Ми сви у посланичком клубу СПС, ту и Никола Шаиновић, Милутин Мркоњић, Бранислав Ивковић, Горица Гајевић, мислим и Зоран Лилић, и Стојиљковић каже да хоће да се убије, а Шешељ му објашњава да то уради пред Скупштином, јер ће бити боље медијски пропраћено. Сви су се смејали. Прошло је неколико дана, а он ме је позвао и поновио да хоће да се убије због Хага. Рекао сам му: „Пусти, и жене иду у затвор“ – сећа се Стојановић и додаје:

Дао му три коверте

Од тада, често смо се виђали, на два-три дана, и стално је понављао да хоће себи да одузме живот. Међутим, никад нисам то схватао озбиљно.

Тог кобног 11. априла, пре 15 година, Стојиљковић је задржавао Стојановића на излазу више од пола сата.

Он се убио практично пред мојим очима. Тада је изгласан закон о Хагу. Чекао ме је на излазу, дао ми три коверте, писма, и рекао да је једно за мене, друго за новинаре и треће за Шешеља. Скоро 35 минута били смо испред Скупштине на излазу. Пролазе посланици: „Здраво, Влајко, здраво, Влајко.“ У једном тренутку ја му кажем да морам да идем, а он ми на то одговори: „Е сад можеш да идеш.“ Заплакао је, загрлио ме и пољубио и ја сам кренуо – каже Стојановић и наставља:

Међутим, као да вучете ластиш. Кренуо сам, окренуо се, чуо пуцањ и почео да плачем. Сви су изашли. Видео сам да лежи доле, крв му је ишла из слепоочнице, а пиштољ му је био на грудима.

Шешељево признање

Три коверте су биле опроштајна писма.

Одмах сам јавио Шешељу. Он је тада ишао за Крушевац, дао ми је инструкције шта да радим – каже Стојановић.

Курир је јуче објавио признање Војислава Шешеља да је Стојиљковићу, пошто је рекао да хоће да се убије на гробљу Ослободилаца Београда, сугерисао да то уради пред Скупштином јер ће бити одлично медијски пропраћено.

Несрећна судбина бившег министра полиције
СУПРУГА МУ СЕ ОБЕСИЛА, СИН ПУЦАО У СЕБЕ

Стојиљковићев син Владимир се 2004. убио у свом стану на Булевару Михаила Пупина на Новом Београду, две године пошто је његов отац извршио самоубиство. Прва супруга Влајка Стојиљковића Јелисавета обесила се пре више од 20 година у подруму стамбене зграде у Пожаревцу, где су тада живели. Учествовала је у политичком животу, из ког се повукла када је осетила да има психичке проблеме. Од четворочлане породице Стојиљковић остала је само ћерка Сандра.

Колеге из Скупштине
ИЛИ ЋУТЕ, ИЛИ СЕ НЕ СЕЋАЈУ

Никола Шаиновић тврди да се не сећа сцене из посланичког клуба када је Шешељ убеђивао Стојиљковића да се убије испред Скупштине. Мркоњић није одговорио на позив и СМС, а Бранислав Ивковић није могао да прича јер је био на градилишту.