Прочитај ми чланак

Прљави инспектор из Обреновца преко Грчића удомио сина у ЕПС

0

Г. И, шеф инспектора у Обреновцу, који се тренутно налази под лупом Сектора унутрашње контроле, због сумње да је починио битне пропусте у раду, тачније опструисао рад својих колега, према незваничним информацијама извора портала Нова.рс, изузетно је утицајан у Обреновцу, а близак је пријатељ са Милорадом Мићом Грчићем.

Повод за покретање истраге је инцидент који се догодио 10. августа ове године у Обреновцу, када је повређен саобраћајни полицајац А. Л. (26). Саобраћајац је покушао да заустави мотоциклисту у Улици Забрански пут, али возач није стао. Возач је мотором налетео на полицајца и побегао у непознатом правцу. Полицајац је том приликом тешко повређен и поломљена му је нога.

Случај о овом инциденту преузело је Треће одељење за крвне и сексуалне деликте који су истрагу започели у Обреновцу, месту где се случај напада на полицајца и догодио. Инспектори су свог колегу питали да ли има неке информације од значаја, а инспектор је дао потпуно погрешне податке о кретању тог двоточкаша. Након вишесатног истраживања, утврђено је да поседују лажне податке, па је светло сумње пало на колегу који им је управо те информације и дао.

Своје сумње су пренели Сектору унутрашње контроле, због чега је постао предмет истраге. Осим овог случаја, сумња се да је Г. И. покушао да подвали лажне информације својим колегама и након пуцњаве у дечијој играоници у Обреновцу. Ни тај случај и даље није у потпуности расветљен.

У међувремену, како тврди извор нашег портала, Г. И. је изузетно утицајна особа у овог београдској општини. Наводно је више пута виђан у друштву Милорада Миће Грчића, в.д . некадашњег генералног директора у ЕПС. Наводно, према истим информацијама, управо преко Грчића Г. И. је успео да запосли сина у овом јавном предузећу.

Грчић се, подсећања ради, тренутно налази на позицији заменика председника ГО Обреновац.