Прочитај ми чланак

ПРИШТИНА: На државним институцијама застава Албаније уместо застеве Косова

0

zastave-albanija kosovo-foto-rts_iff
Окупаторски шиптарски градоначелник Приштине, Спенд Ахмети, који је на недавним локалним изборима изабран на то место јер се једини  директно залагао да се Космет уједини са Албанијом, ставио је у свој уред заставу Албаније , према писањи приштинског листа  „Трибуна“.

Такође и из других просторија у здању општине Приштина уклоњена је такозвана косовска застава и уместио ње постављена застава Албаније.

Ахмети је на дан полагања своје заклетве у сали скупштине општине Приштина поставио албанску државну заставу, а истовремено  скинуо заставу окупаторске државе Косово.

Дотадашњу заставу , коју је ЕУ наметнула Шиптарима на Космету, да им буде званична застава, склонио је са образложењем да „ … ни један закон не забрањује националну заставу (заставу Албаније).

И додао је: „За мене само постоји једна застава, која је застава свих Албанаца, а то је  државна застава Албаније”, закључио је Спенд Ахмети.

Албанска државна застава је засада на свим здањима општине Приштине.

Америчку спољну политику подржава 88 посто Албанаца  са Космета

У анкетама Галупа у преко 100 земаља у вези подршке америчке политике, Космет има рејтинг одобравања од 88 посто. Ово је ниво подршке који много већи него међу Американцима.

Иначе у Приштини постоји Булевар Била Клинтона, улицу Боб Дол и Џорџ Јуниор Буш, као и тргови Медлин Олбрајт и Весли Кларк.

Извор – албански медији са Космета

(Србин.ифо – Дејан Петар Златановић)