Прочитај ми чланак

Пријатељски сусрет: Александар Вучић и НАТО задовољни сарадњом

0

Vucic NATOВицепремијер Александар Вучић састао се у Београду са командантом здружених снага НАТО у Напуљу адмиралом Брусом Клинганом. Вучић се састао и са шефом свих руских служби безбедности генералом Николајем Патрушевим.

Први потппредседник Владе и министар одбране Александар Вучић састао се са командантом Здружених снага НАТО у Напуљу, адмиралом Брусом Клинганом.

Вучић је на почетку састанка изразио задовољство досадашњом сарадњом са командом здружених снага НАТО-а и њеним унапређењем кроз реализацију заједничких активности у процесу ангажовања Војске Србије, саопштило је Министарство одбране.

Министарство одбране цени стручну и експертску помоћ у процесу обуке и контролисања стања припремљености јединица по концепту оперативних способности и стандарда за ангажовање у мултинационалним мировним операцијама, нагласио је Вучић.

Министар одбране потврдио је раније дефинисане ставове о потреби даљег ангажовања Кфора на стварању сигурног окружења за све грађане на Косову и Метохији, а Војска Србије ангажоваће старешину на штабној дужности у здруженој команди НАТО Напуљ.

Република Србија наставља са својим учествовањем у програму Партнерство за мир, реформи сектора одбране и безбедности, као и даљу изградњу интегритета институција система кроз потврђено прихватање нашег програма индивидуалног партнерства и сарадње. Капацитети система одбране су отворени за партнере у обостраном интересу, наводи Министарство одбране на свом сајту.

Адмирал Клинган је потврдио одличне односе на свим нивоима, а посебно са генералштабом и Министарством одбране Републике Србије. Извршена је анализа у зони одговорности јединица КФОР-а и дато уверење да ће се припадници КФОР-а ангажовати на извршењу свих задатака.

Састанку су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду генерал Орнело Барон.

О сусрету српских званичника са шефом свих руских служби безбедности генералом Николајем Патрушевим прочитајте овде: У Београд стигао шеф свих руских тајних служби.