Прочитај ми чланак

„Премијер је државник, а Заштитник грађана хушкач“

0

Народни посланик и лидер Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Муамер Зукорлић изјавио је да је премијер Александар Вучић по питању рушења објекта у Новом Пазару поступио државнички и оптужио омбудсмана Сашу Јанковића да хушка државу против грађана.

vucic_i_zukorlic
Зукорлић је новинарима у парламенту казао да је Вучић својим ставом показао да закони и систем државе за циљ треба да имају заштиту интереса грађана, мир и стабилност, те да слово закона не сме да буде средство политичког обрачуна.

– То је, нажалост, ових дана било актуелно са позиције локалне власти и санџачких политичара у обрачуну са мном. Зато се ја захваљујем премијеру Вучићу на том ставу и сматрам да је веома добро и мудро поступио – рекао је Зукорлић.

Коментаришући изјаву Заштитника Саше Јанковића који је говорио о селективној суспензији закона, Зукорлић је рекао да он не врши функцију заштитника грађана већ да своје ставове и понашање формулише сходно извесним политичким интересима.

– То је скандалозно. Не може он да хушка државу против грађана. Заштитник грађана је као адвокат одбране, он не може да буде на страни тужиоца никада у односу на свог клијента, а грађани су клијенти заштитника грађана. Ово је парадокс – рекао је он.

Каже и да није изнеднађен, јер „зна како се Јанковић понашао 2010. године“ приликом конституисања Бошњачког националног већа када је, каже, јавно био на страни владе Бориса Тадића и тадашњег министра за људска и мањинска права.

Зукорлић је прокоментарисао да је он на насловној страни једних дневних новина био шест дана, док је рецимо Трамп био два дана, цунами три дана, а поплаве у Србији четири дана.