Прочитај ми чланак

Прекрајање бирачког списка се наставља!

0

pol-biracki-spisak

Само пар дана пред 16.март, дан када треба да буду одржани парламентарни избори за народне посланике за Скупштину Републике Србије, актуелни режим наставља да онемогућава грађане у расејању да гласају и изразе своју воћу, те на тај начин наставља са кршењем Устава Србије.

Ова чињеница указује да недозвољавање српском расејању да гласа, неотварањем бирачких места, није задовољило апетите страначко-паразитског система, због чега сада из бирачких спискова нестају раније уписана лица.

Наиме увидом у бирачки списак бројни грађани у расејању утврдили су да се више не воде у исти и поред чињенице да су на ђурђевданским изборима гласали и били у бирачком списку. Дакле актуелна власт у случајевима где није могла да укине бирачка места сада брише гласаче, а како би за себе, прекрајањем гласова, обезбедила апсолутну власт.

Као посебан пример наводимо случај гласача из Цириха, (име познато редакцији сајта), који је послао следеће писмо:

„Хтео бих да вас информишем да нисам уписан у бирачки списак конзулата у Цириху, и то упркос правовремено и уредно послатом захтеву.

Конзул се само позива на списак РИК-а, у коме се не налазим. Каже да нас има око 10 у истој ситуацији и да РИК не даје никакве разлоге нити објашњења о одбијању уписивања у бирачки списак конзулата. Поред тога, гласао сам 2012. године у истом конзулату, уз исти пасош, исту боравишну адресу, дакле не постоји нити један правни ни логични разлог да се захтев одбије.

Остаје да се зове РИК, чији се надлежни за дијаспору не одазива.

Дакле влада опште расуло, или боље речено организована опструкција на високом државном нивоу.“

Зато ви, грађани Србије, који нисте избрисани из бирачког списка, изађите и гласајте за ослобођење Србије, гласајте за Двери. Заокружи број 9!

(Двери)