Прочитај ми чланак

ПОКС тражи увид у бирачки списак у Новом Саду: Министарство и градска управа…

0

Председник Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) Војислав Михаиловић изјавио је данас да је та партија захтевала од Министарства за државну управу и локалну самоуправу да добије на увид бирачки списак у Новом Саду у присуству службених особа, али да је добила одговор да се обрати градској управи Новог Сада, саопштио је ПОКС.

Ништа не би било чудно у том одговору да пре две недеље, на исто питање, нисмо од градске управе Новог Сада добили одговор да се обратимо Министарству за државну управу и локалну самоуправу, рекао је Михаиловић.

Он је навео да је ПОКС добио образложење да градска управа ради само послове које јој је поверило Министарство „у вези са одржавањем бирачког списка у овом граду“.

Михаиловић је истакао да се из тога јасно види да „они чувају бирачке спискове као змија ноге“ и да су речи председника Србије Александра Вучића „празна прича и демагогија без икаквог основа, јер Министарство и градска управа не смеју да му се супротставе“.

Вучићеве изјаве да опозиција у сваком моменту може имати увид у бирачки списак су чисте измишљотине и манипулације да грађани стекну утисак да ништа не крије, а ми знамо би се увидом у бирачки списак, када би то било дозвољено, разоткриле размере изборне крађе, рекао је Михаиловић.