Прочитај ми чланак

Представништво Републике Српске отворено у Вашингтону

0

kongres_sad_4

Шеф канцеларије биће познати вашингтонски аналитичар и консултант Обрад Кесић
ВАШИНГТОН – Представништво Републике Српске за сарадњу, трговину и инвестиције са Сједињеним Америчким Државама отворено је синоћ у Вашингтону, а шеф канцеларије ће бити познати вашингтонски аналитичар и консултант Обрад Кесић.

Отварању Представништва присуствовала је и премијерка РС Жељка Цвијановић, као и министар финансија РС Зоран Тегелтија. Такође, уз више угледних званица из америчке престонице, на свечаности је био и амбасадор Србије у Вашингтону Владимир Петровић, као и некадашњи председник Србије Борис Тадић, који се налази у приватној посети САД.

Премијерка РС је у говору на свечаној церемонији рекла да је ово осмо Представништво РС у свету, истакавши да сем трговине и економске сарадње, ова врста канцеларија постоји да би се објаснило шта је Република Српска.

„Циљ је да се објасни да Босна и Херцеговина и Република Српска као њен део, нису само део политичке приче, већ и место у које може да се инвестира, и које много тога може да понуди свету“, додала је Цвијановић. Према њеним речима, намера је да се на други начин представи Република Српска, у односу на то како је до сада приказивана.

„Дошла сам овде после посете Бриселу, и надам се да ће нам ово Преставништво помоћи у представљању РС“, закључила је премијерка Цвијановић.

(Танјуг)