Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИШТВО СРБ Борко: Вучићу, где су милиони евра које је Кокеза добио од ЕПС-а

0

Заменик председника Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да каже где је седам милиона евра које је Електропривреда Србије (ЕПС) платила „Проинтеру“, фирми председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славише Кокезе за инсталирање „система САП“ који, како тврди, никада није прорадио.

Он је новинарима у Београду изјавио да је та Кокезина фирма увећала свој профит за 350 пута пословањем с државом, те да Кокеза тим профитом купује трговинске ланце у Србији.

Стефановић је поновио своје тврдње с конференције за новинаре од прошлог четвртка када је казао да су две Кокезине фирме од 2013. до 2017. године закључиле више од 200 уговора с државом за 52 милиона евра, а да је он био једини понуђач на 43 одсто тендера.

Тај монопол потиче од блискости Кокезе и Вучића, рекао је он и новинарима показао неколико њихових фотографија.

На питање о судском процесу због пребијања у Крушевцу пре тачно годину дана, Стефановића је рекао да процес тече споро: за годину дана одржано је тек једно рочиште.

Додао је да је „обесхрабрујуће“ то што се нападачи бране са слободе и тврде „да смо се ми (нападнути) тукли сами са собом“.