Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ: Србија се буди

0

У Србији се данас одржавају редовни председнички избори на којима учествује 11 кандидата. Биралишта су отворена у 7, а затварају се у 20 часова.

12.59 – ОЕБС: До 12 часова на КиМ гласало 13,07 одсто уписаних бирача

Портпарол ОЕБС-а Сенад Шабовић изјавио је да је до поднева на Косову гласало 13,07 одсто односно 13.847 бирача. Избори протичу у најбљем реду и без значајнијих неправилности.
 
12.21 – Према подацима ИПСОС-а, до 12 сати на гласање је изашло 20,03 одсто.
 
11:26 На изборе за председника Србије до 10 сати изашло је 10,56 одсто уписаних бирача од укупног броја бирача, без КиМ.
 
 
Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић рекао је да је у централној Србији до 10 сати изашло 9,73 одсто бирача, Војводини 12,06 одсто бирача, Београду 9,79 одсто бирача.
 
10.06 Први пресек: Излазност 5,8 одсто
 
Према првом пресеку, до 9 сати излазност је 5.8 одсто, саопштило је ЦЕСИД.
 

10.00 У Младеновцу гласао Бели

Председнички кандидат Лука Максимовић, алијас Љубиша Прелетачевић Бели, гласао је данас око пола десет на изборима за председника Србије, на бирачком месту 14 у младеновачкој Основној школи „Момчцило Живојиновић“. Бели, у белом оделу, на гласање је стигао сам.

9.38 ЦРТА – Без већих неправилности

Гласање се спроводи без већих неправилности, 87 одсто бирачких места отворено је на време, 11 пре времена, а 2 одсто са закашњењем. Једно место у Ваљеву отворено је у 9 чосова и на том бирачком месту гласање ће бити продужено за два сата, саопшено је на конференцији за новинаре ЦРТЕ.

9.30 Јеремић гласао у пратњи супруге

Кандидат за председника Србије Вук Јеремић гласао је јутрос нешто после 9.00 часова на бирачком месту у Основној школи „Свети Сава“ на Врачару у Београду. Јеремић је на гласање дошао у пратњи супруге Наташе.

9.18 Прве неправилности

У Суботици су забележене и прве неправилности на данашњим изборима, када су два бирача гласала на погрешном бирачком месту, навео је ЦеСИД на свом твитер налогу. Како наводе, два бирача су у Месној заједници Банат, на бирачком месту број 41, гласали на погрешном месту и потписали се у погрешан извод из бирачког списка.

9.11 Кандидат Саша Јанковић дошао на гласање са супругом

Кандидат за председника Србије Саша Јанковић гласао је данас у 9.00 на бирачком месту на Новом Београду. Јанковић је на гласање дошао са супругом Славицом Јанковић и сином.

9.02 Гласао и кандидат Стаматовић

Председнички кандидат Милан Стаматовић гласао је у 8 сати у ОШ „Димитрије Туцовић“ у насељу Голија на Златибору. Стаматовић је на бирачко место дошао са супругом и своје две ћерке.

8.45 Димитријевић: Први сат гласања без уочених неправилности

Свих 8.396 бирачких места отворено је јутрос у седам часова, а први сат гласања на изборима за председника Србије тече без било каквих уочених неправилности, изјавио је председник Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић.

8.44 На КиМ отворена биралишта, гласање протиче у реду

Сва бирачка места на Косову и Метохији, на којима ће грађани бирати председника Србије, отворена су јутрос у 7 часова. На Косову и Метохији 90 бирачких места распоређено је на 20 локација у оквиру четири Центра и 16 огранака.

8.11 Вучић на гласање са ћерком Милицом

Председнички кандидат Александар Вучић гласао је данас нешто после 8 часова на гласачком месту 27 градске општине Нови Београд. Он је, на гласачко место, дошао у пратњи ћерке Милице.

8.03 Гласао и кандидат ДСС

Председнички каддидат Демократске партије Србије (ДСС), Александар Поповић јутрос је око пола осам гласао на бирачком месту у Првој београдској гимназији у Београду.

7.45 Правила током изборне тишине

Изборна тишина почела је у четвртак у поноћ и траје до данас до 20 часова, када се затварају бирачка места. Током изборне тишине дозвољено је објављивање информација о правилима гласања, одзиву бирача, као и извештаја о томе када су и где гласали и кандидати. Забрањено је објављивати њихове изјаве.

7.31 Важећи и неважећи листић

Ова фотографија илуструје који су важаћи, а који неважећи листићи.

 

7.00 Отворена биралишта

У 7.00 широм Србије отворена су биралишта, на којима ће грађани са правом гласа моћи да гласају до 20 часова. До тада је на снази и изборна тишина.