Прочитај ми чланак

ПРЕД АНОМ БРНАБИЋ Албанци усред Београда викали Косово је република!

0

О овоме се ћутало...

У Београду је с успехом одржан Дигитални самит економија Западног Балкана, а сенку на добру сарадњу и чувене роботе покушали су да баце представници такозване Републике Косово, који су како Еспресо.рс сазнаје више пута покушали да изазову инцидент.

Наиме, према сазнањима нашег портала представници тзв Републике Косово, који су имали представници на овом Самиту желели су у више наврата да изазову инцидент у Палти Србија.

– Представници тзв Косова нису имали право да истичу своје симболе и од самог старта им је речено да је Косово јужна српска покрајина и да се у складу са тим и понашају. Међутим, они су, где год су могли да кажу да је Косово Република то су покушали. Међутим организатор их је увек предухитрио – открива наш извор из организације.

Тако је например на панелу “Како креатори политике могу подржати почетне екосистеме на западном Балкану?” у оквиру Дигиталног самита у Београду, представница Владе, као оргнизатора, морала је упозорити панелисту из Приштине, Шпенд Лила да не именују Косово као државу, јер је КиМ аутономна покрајина Србије.

– Јасно им је стављено од знања да није прихватљиво да се користи термин „држава Косово“, а то им је већ до тада у два наврата речено – каже нам наш саговорник.

Лила је одговорио да то не ради намерно, већ механички, а у дијалог се укључио модератор Армин Коњалић речима:“Молим Вас, ми имамо наше циљеве, ви испуните Вашу обавезу и напустите салу”.

Ово је само једна у низу провокација коју су Албанци из приштине покушали да ураде у Београду, а чак су и покушали да заставе Косово поделе учесницима, али су на време онемогућени у тој намери.

Подсетимо други дигитални самит економија Западног Балкана окупио је 3.000 учесника из 30 економија са Западног Балкана, из Европе и света, одржан је 4. априла у Београду.

Међунардони самит је окупито министре за информационо друштво и дигиталну агенду региона, представнике Европске комисије, ИТ индустрије и привреде из региона и света, као и представнике стартапова.

Самит је отворила председница Владе Србије Ана Брнабић, европска комесарка за дигиталну економију и друштво Марија Габријел и генерални секретар Међународне уније за телекомуникације Хоулин Дјао.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!