Прочитај ми чланак

ПОЗИВ НА ЈЕДИНСТВО СРПСКОГ НАРОДА: У фебруару усвајање декларације Србије и Српске

0

Декларација о заштити и очувању српског народа требало би у фебруару да буде усвојена у парламентима Републике Српске и Србије, пише Еуроблиц. Како лист наводи, тренутно се ради на усаглашавању детаља документа које не би требало да потраје дуже од два месеца, јавља РТРС. У декларацији ће се наћи закључци којима се позива на нераскидиво јединство српског народа, право на употребу српског језика и ћириличног писма, те очување културног идентитета и традиције Срба у матици и исељеништву. Идеја о декларацији Србије и Српске настала је на састанку председника Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића са представницима Срба из региона, одржаном 4. августа.

Како лист наводи, тренутно се ради на усаглашавању детаља документа које не би требало да потраје дуже од два месеца, јавља РТРС.

Фото: А.С.

У декларацији ће се наћи закључци којима се позива на нераскидиво јединство српског народа, право на употребу српског језика и ћириличног писма, те очување културног идентитета и традиције Срба у матици и исељеништву.

Идеја о декларацији Србије и Српске настала је на састанку председника Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића са представницима Срба из региона, одржаном 4. августа.