Прочитај ми чланак

ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА: Да се подсетимо свих увреда Вучића на рачун наших жена (ВИДЕО)

0

Данас је 8. март и данашњи дан и празник је још једном искоришћен у сврху личне промоције председника Српске Напредне Странке.

По друштвеним мрежама по ко зна који пут он, његови медији и његови страначки јуришници као централну тему постављају његову честитку женама. Није ту спорна честитка, већ што као у случају било које прославе или трагедије или неког значајног датума, у центру пажње мора да буде лично Председник и изјаве које је он упутио.

С обзиром да су и данашњи дан претворили у честитку Александра Вучића женама, желимо и ми да дамо свој допринос и покажемо како је у ствари његова борба за права наших суграђанки изгледала у претходном периоду.

1. Брат Турчин и „мислиш да ћеш еееее“

Сви се сећамо његове посете фабрици текстила „Еуротаy“ где је „брату Турчину“ рекао „а ти си Топрак све жене узео да раде, мислиш да ћеш еееее“. Ни до дана данашњег председник СНС-а није се извинио за ову тешку увреду упућену радницама нити објаснио шта је она значила (што је можда и добро с обзиром да би се вероватно само још више уплаткао).

2. „Туци кога хоћеш у својој кућу“

Гостујући недавно у емисији „Упитник“ , лидер Напредњака и Председник Србије изјавио је следеће:

Што ме нисте питали вечерас за стрељану? Па шта је са овим стручњацима што протестују, што би да бацају по контејнерима, да туку људе, то је све нормално? Туци кога ти хоћеш у својој кући, немој да бијеш овде!

3. Бугари могу да добију наше младе

Као поносни власник државе Србије и свих људи, Вучић је прошле године понудио Српкиње док је обилазио радове на петљи Димитровград – Запад.

„Колико смо братски и пријатељски народи…много људи из Трејса бугарског, видим, хоће да жене Српкиње и ја сам им дао један услов, да се мало насмејете, рекао сам им: ‘Можете да добијете младе наше одавде, али прво да завршите свој сектор овде на аутопуту, а кад завршите то, успешно, кад ми то одобримо, онда лепо наше младе добијају дозволу да иду“

https://twitter.com/Astr0G/status/1010238012976975879

https://twitter.com/Astr0G/status/1010239086429442053

4. Случај „Јутка“, одлагање суђења, а још није ни смењен

Тренутно један од већих скандала који потреса Србију јесте случај председника општине Брус. Оно што ипак највише вређа у целој ситуацији јесте да држава не само да није стала у заштиту Марије Лукић и осталих жена које су нападнуте од стране бахатог силеџије и уцењене послом и животом, већ је Вучић отишао корак даље и сексуално насиље  претворио у – напад на њега.

Тако смо имали прилику у претходних пар дана да слушамо о свему само не о нападима које су те жене трпеле, па смо сазнали и да се преко овог случаја опозиција обрачунава са Вучићем, жели да изврши политички атентат на њега (информер) као и још један нови ниво лудила – да је „Јутка“ био двоструки агент и Јеремићев човек.

ЕВО КОЛИКО ПРЕДСЕДНИК ПОШТУЈЕ ЖЕНЕ

Да Александар Вучић није једини који у СНС Влади и држави ни најмање поштује жене у Србији, доказују и примери његових најближих сарадника који се труде да га копирају у свему (од стила и говора, манира до гестикулације тела).

Министар рада Зоран Ђорђевић (бивши возач у министарству, а сада како је сам рекао ФИНАНСИСТА по струци) прошле године је „бриљирао“ баш на 8. март увредљивом честитком:

„Све жене воле богаташе, јер је жена увек сирота. Паметних се боје… Она увек подлегне јачем, а не лепшем и умнијем, ни бољем и милијем“

Обрачунавање са новинаркама медија које нису под контролом Српске Напредне Странке постао је СНС хоби, па ево неколико недавних примера…

Јавност сасвим сигурно неће да заборави ни изјаву бившег министра Братислава Гашића „Волим новинарке које лако клекну“, који је под притиском јавности смењен, а потом АВАНЗОВАН у шефа БИА уз образложење Александра Вучића да је „Бата Гашић трпео годину дана без функције“…