• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Поука из Земуна: Патриотски блок – једина истинска опозиција владајућем режиму
Прочитај ми чланак

Поука из Земуна: Патриотски блок – једина истинска опозиција владајућем режиму

0

dss-i-dveri220413ras-foto-djordje-kojadinovic01_origКоалиција ДСС и Покрета Двери, према незваничним резултатима, освојила је 7% гласова на локалним изборима у Земуну и четири или пет одборничких мандата.

На земунским изборима са изузетно малом излазношћу (око 35%), владајући режим је, изнова користећи сву могућу државну, финансијску и медијску машинерију, однео победу. Оно што се може оценити позитивним јесте фијаско УРС-а, који је испод 1%, и пад ЛДП-а испод цензуса (4%), који у овом тренутку владајући режим покушава да подигне преко цензуса као поузданог партнера на путу у ЕУ по сваку националну цену.

Обе ове политичке организације, и УРС и ЛДП, биле су испод цензуса и на републичким изборима прошле године, али их је изборна крађа угурала у Скупштину Србије. Чуди нас зашто СНС сада не покуша да и УРС са 0,9% угура у општинску скупштину у Земуну као републичког коалиционог партнера. Добра вест је и распад жутог предузећа (ДС) које је добило само 8% гласова. 

Избори у Земуну су показали и једну веома важну чињеницу: патриотски блок дефинитивно има будућност. Да се у Земуну у коалицији са ДСС и Покретом Двери појавио и СРС, који је самостално остао испод цензуза (4,3%), та заједничка листа би освојила скоро 12% гласова и тако постала друга политичка снага по јачини, што би био велики политички догађај. 

Патриотски блок представља једину истинску опозицију владајућем режиму и пред све нас се поставља хитно питање о облицима будуће сарадње, посебно у светлу најављеног Видовданског митинга у Београду против примене антиуставног и издајничког бриселског споразума. Покрет Двери позива све патриотске политичке странке и организације да извучемо поуке из земунских избора. Сматрамо да, упркос свим нашим досадашњим разликама, актуелна политичка ситуација нас обавезује на сарадњу и јединствену акцију против владајућег режима.

У наступајућим месецима, када следи даљи пут у ЕУ по сваку националну цену, дефинитивна предаја Косова и Метохије, продаја Телекома и других преосталих привредних ресурса, банкрот државе и отварање нових кризних жаришта, само уједињени патриотски блок може да се супротстави владајућем режиму СНС-СПС-УРС, који се претвара у колонијалне господаре Србије, који за рачун странаца уништавају комплетну домаћу привреду, банкарство и пољопривреду, и државу Србију воде у правцу територијалног, економског и социјалног распада.