Прочитај ми чланак

Потрес на политичкој сцени? Алексић на челу, прозападна опозиција се ујединила

0

Постигнут је договор о заједничком наступу опозиције окупљене око протеста "Србија против насиља" на наредним изборима, а носиоци листе на републичким изборима биће лидер Народног покрета Србије Мирослав Алексић и потпредседница ССП Мариника Тепић, док ће први на листи бити Радомир Лазовић, саопштио је данас новинар Смиљан Бањац, који је најављивао шетње на протестима.

Како је навео на конференцији за новинаре испред Скупштине, на београдским изборима носиоци ће бити Добрица Веселиновић и Владимир Обрадовић, који ће бити и кандидат за градоначелника, а прва на листи ће бити Мила Поповић, док ће носиоци листе за покрајинске изборе бити накнадно објављени у Новом Саду.

„Странка слободе и правде, Народни покрет Србија, Зелено-леви фронт / Не давимо Београд, Срце, Еколошки устанак, Демократска странка, Покрет слободних грађана и странка Заједно договорили су заједнички наступ на изборима на темељима добре сарадње у парламенту, заједничке организације протеста ‘Србија против насиља“ и бројних других акција које су ове организације заједно и појединачно спроводиле како би Србија постала добро место за живот свих наших грађана“, рекао је Бањац.

Подсетио је да су те организације претходно потписале договор да се на основу истраживања донесе одлука да ли ће се на изборе ићи у једној или више колона проевропске опозиције.

„Сва истраживања у која смо до сада имали увид нам говоре да постоји велика синергија заједничког деловања и због тога смо донели одлуку да на изборе изађемо заједно и победимо! Ми наше разлике не кријемо, већ их сматрамо предношћу и снагом која показује нашу спремност да се договарамо, уважавамо и налазимо заједничка решења у интересу грађана Србије“, рекао је Бањац.