Прочитај ми чланак

Потписи за изборе у Војводини

0

sns(РТС)

У Новом Саду почело је потписивање петиције, које је организовала Српска напредна странка у циљу прикупљања потписа за повлачење Декларације о заштити уставних права Војводине коју је предложио председник покрајинске владе Бојан Пајтић, као и за смену Пајтића и ванредне покрајинске изборе.

Потписивање петиције, које је започело у Дунавској улици, код Споменика Јаши Томићу, биће организовано сутра у свим градовима, селима и месним заједницама у Војводини, најавила је члан председниства СНС Маја Гојковић.

Акцију потписивања петиције организовала је Српска напредна странка како би добила подршку грађана за предлоге који су истакнути на протесту у Новом Саду пре два дана.

„Сигурно је да свака петиција којом се прикупи велики број потписа грађана производи правне и политичке последице“, рекла је Гојковићева новинарима, додајући да би „волела да види на који начин ће врх Демократске странке у Војводини игнорисати тако велики број потписа“.

Прикупљању потписа, како је речено, СНС-у су се придружиле партије и организације које су учествовале на митингу у петак у Новом Саду – Социјалистичка партија Србије, Демократска странка Србије, Српски покрет обнове, политичка организација Трећа Србија.

Председник Покрајинског одбора СПС-а у Војводини Душан Бајатовић најавио је да ће та партија наставити протесте све док се не распишу нови избори у Војводини.

Међутим, председник Владе Војводине Бојан Пајтић рекао је да неће поднети остваку и да нема разлога за ванредне покрајинске изборе.