Прочитај ми чланак

ПОТОП – Ево како је Вучић прошао на гласању на свом бирачком месту (ФОТО)

0

На бирачком месту на коме гласа председник Србије Александар Вучић Нови Београд бр. 140, листа чији је он носилац освојила је два и по пута мање гласова од листе Србија против насиља.

Према подацима РИК-а на овом бирачком месту Српска напредна странка је од 1.338 гласачких листића који су били у гласачкој кутији освојила 293 гласа. То је подршка од 21.9 одсто изашлих на биралишта.

Са друге стране, листа Србија против насиља добила поверење 741 бирача, одсносно 55,38 одсто.

Општина Нови Београд једна је од београдских општина у којој је Србија против насиља победила, а највише гласова имала је у општини Врачар где је освојила 48,4 одсто гласова. Општина Нови Београд једна је од београдских општина у којој је Србија против насиља победила, а највише гласова имала је у општини Врачар где је освојила 48,4 одсто гласова.

СПН је победила и у општинама Вождовац, Звездара, Стари град и Савски венац.

Листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ победила је у 11 београдских општина на локалним изборима.

Најбољи резултат листа око Српске напредне странке (СНС) остварила је у општини Сурчин, где је освојила око 54,7 одсто гласова, а више од 50 одсто гласова добила је и у општинама Сопот, Барајево и Младеновац.

Та листа победила је и у општинама Гроцка, Обреновац, Земун, Лазаревац, Раковица, Чукарица и Палилула.

По прелиминарним подацима, листа „Србија не сме да стане“ освојила је на београдским изборима 37,56 одсто гласова бирача, а листа „Србија против насиља“ 34,27 одсто.