Прочитај ми чланак

ПОТОМЦИ УСТАША Брнабић: Вучић дефинисао, Исус рођен на Дан заљубљених 14. фебруара

0

Након што смо из уста Вучићевог Томе Моне сазнали да је антисемитизам уграђен у темеље српске историје, коментатори на друштвеним мрежама подсећају и на бисер Ане Брнабић који је остао незапажен, а тиче се датума рођења Исуса Христа. И док сав хришћански свет обележава овај догађај 25. децембра (по старом календару 7. јануара), за Вучићеву марионету на месту председника Владе, Исус Христ се родио на Дан заљубљених - 14. фебруара.

– Као што је и рекао председник Вучић, то сам тачно, заиста… Најбоље је то дефинисао, 14. фебруара се, ваљда, родио Исус Христ – рекла је особа која се, на папиру, води као психички развијена и делимично образована, а води комплетну унутрашњу и спољну политику Србије.

Оваква изјава председнице Владе, изазвала је салве смеха, али и очајања кад људи виде какве индивидуе предводе државу и говоре о њеној будућности.

Нечувено је да неко ко се налази на највишој функцији у једној земљи не познаје своју државу већински насељену Хришћанима, не познаје предшколско градиво, нема кућно васпитање, а о неким вишим знањима можемо само да претпоставимо на каквом су нивоу.

Остаје још само да Вучић дефинише да је Христ рођен 5. марта кад и он и објасни Брнабићки да је он уствари Христ који се други пут вратио на земљу како је и предвиђено, а да она ту „радосну вест“ шири по Пинку не сумњајући да то није истина.

Ово спрдање са Христом и СПЦ од стране врха световне власти у Србији ће вероватно наићи на ћутање или симпатије већине (режимских) владика.

Ако се овај прилог буде делио на друштвеним мрежама, постаће светски блам јер нико неће веровати да у 21. веку, па још у држави Хришћана, нека особа није чула за Божић, а друга је сигурна да је то 14. фебруара на Дан заљубљених. Проблем је што те две особе воде један стари и христољубив народ у…