Прочитај ми чланак

После претњи деци, сад позивају на УБИСТВО ЂИЛАСА И БУЛАТОВИЋА! (ФОТО)

0

Хајка присталица СНС у режији власти на чланове опозиције се наставља. После цртања мета на чело председника ССП Драгана Ђиласа и лидера Народне странке Вука Јеремића са плакатима на школи на Врачару коју похађају Ђиласова деца, сада се отворено позива на претње смрћу Ђиласу и потпредседнику ССП Дејану Булатовићу. На кући Булатовића у Шиду осванули су графити "Ђилас и Булатовић лопови", као и "Смрт Ђиласовцима".

Евидентно је да је, у старом радикалском маниру из деведесетих, настављено позивање на линч присталица опозиције и оних који се боре за правду, слободу и смену накарадног режима.

Булатовић је у разговору за Директно.рс казао да су овакви натписи врхунац политике коју Вучић и СНС воде свих ових година.

– Ово је врхунац лудила који је СНС направио у друштву у Србији и то је производ свега што су радили последњих осам година. Ми из ССП се боримо да људи живе у нормалном окружењу, а не да нам било ко дира децу. Видели сте претходних дана и у претходном периоду шта су трпела и деца Драгана Ђиласа. Сада сам им ја на тапету такође, сад сам и ја лопов поред Ђиласа, иако ни дан нисам био ни на једној државној функцији. То је доказ колико бескрупулозно и лако етикетирају људе – навео је Булатовић.

Најјачи утисак након свега овога му је загрљај детета који је добио након прочитаних натписа.

– Дете ме је пробудило и рекло ми: „тата, они тебе хоће да убију“. То је оно што ме као човека погађа. Више није битна ни политика, ни ништа. Овакве ствари не смеју да се дешавају у Србији и против тога се боримо. У сваком случају, опраштам починиоцима и ово, као што сам им опростио 1996. годину када су ме ставили у затвор због лутке са ликом Слободана Милошевића. Ми у странци ширимо братску и грађанску љубав, али они нам овако узвраћају – рекао је Булатовић, који је додао да није забринут за своју безбедност, али јесте за сузе свог детета.

– Нећемо дозволити да више падају сузе било чије деце. То нећемо дозволити. Борићемо се да и Вучићева деца не плачу. То је моја порука као човека, а не као политичара – закључио је потпредседник ССП.

Колико је овако нешто опасно, сведочи и чињеница да је нешто слично рађено и покојном лидеру ГИ СДП Оливеру Ивановићу, који је убијен недуго након пропагандних спотова на режимским телевизијама и сатанизације.

Дакле, нема сумње да је реч о озбиљним претњама за које се кривично одговара и да полиција и тужилаштво у оваквим ситуацијама експресно треба да реагују.

Ово је други пут за свега неколико дана да се председнику ССП цртају мету на чело. У понедељак су осванули плакати са погрдним натписима на зидовима Основне школе „Свети Сава“ на Врачару коју похађају деца Драгана Ђиласа.

На плакатима су се налазили ликови Ђиласа, Јеремића, али и Андреја Бајеца, функционера Народне странке и сина зета Јелисавете Василић, чланице Савета за борбу против корупције која је обелоданила умештаност Андреја Вучића, брата председника Србије Александра Вучића у спорну куповину земљишта у Војводини.