Прочитај ми чланак

После изборног дебакла, Чеда славио у штабу напредњака (ФОТО)

0

Чедомир Јовановић, председник Либерално демократске партије и представник изборне листе "Коалиција за мир", која је на јучерашњим парламентарним изборима освојила 0,3 одсто гласова, синоћ је виђен на прослави напредњака.

Ако је судити по фотографији која се рапидно дели на друштвеним мрежама, Јовановић се истински радовао са председником Српске напредне странке Александром Вучићем, на изборној победи његове странке.

Foto:Screenshot/Twitter/Sajam Ludaka@BoraKonj

Иако је Јовановић на јучерашњим изборима доживео дебакл, према коментарима на друштвеним мрежама, многи сматрају “да ће Јовановић успети да од Александра Вучића ‘измоли’ неку функцију у будућој влади”. Такође, поједини су става да је оваква ситуација извесна, с обзиром на то да лидер ЛДП у последње време отворено подржава политику напредњака.

Нова.рс контактирла је Чедомира Јовановића како бисмо га упитали откуд он на прослави СНС. Такође, Вучић је рекао да ће о формирању владе разговарати са странкама које нису прешле цензус, те смо Јовановића питали и да ли је о томе разговарао са лидером напредњака и председником Србије, али до објављивања текста он није одговорио на наша питања.

Подсетимо, Српска напредна странка ће у парламенту имати 192 мандата, док Либерално демократска партија није прешла цензус и остаће без места у Скупштини Србије.