Прочитај ми чланак

МОГЕРИНИ ПОРУЧИЛА: Оно што се догодило на Косову не сме да се понови

0

Председник Србије Александар Вучић вечерас се око 19 сати састао у Београду са шефицом дипломатије ЕУ Федериком Могерини

Председник Србије Александар Вучић вечерас се око 19 сати састао у Београду са шефицом дипломатије ЕУ Федериком Могерини.

Шефица дипломатије ЕУ долази само у Београд, не иде и у Пристину.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић рекла је да ће Могерини доћи у Београд, како би са председником Србије Александром Вучићем разговарала о будућности дијалога коме посредује ЕУ.

Могерини је у Београд стигла дан након бруталних сцена у Косовској Митровици и Пристини и хапсења директора владине Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Ђурић је данас оставио отвореним питање наставка дијалога Београда и Пристине.

Он је рекао да одлуку о томе доноси председник Вучић.

Вучић је јуче разговарао телефоном с Могерини, а она је на твитеру написала да је „потребно смиривање ситуације и очување дијалога“.

Коцијанчић је додала да ће шефица ЕУ дипломатије у Београд стићи на повратку из Ташкента, где данас писуствује конференцији о Авганистану.

Могерини поручила: Оно што се догодило на Косову не сме да се понови

Председник Србије Александар Вучић и висока представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини састали су се вечерас, а шефица европске дипломатије поручила је да „оно што се догодило јуче, не сме се поновити“.

Европска унија очекује очување мира уз мудар и уздржан приступ – поручила је Могерини.

Вучић и Могерини констатовали су да је у националном и државном интересу Србије да очува стабилност, мир и напредак на путу ка Европској унији.

Висока представница ЕУ Могерини изразила је жаљење због јучерашњих догађаја на КиМ, наводи се у саопштењу.