Прочитај ми чланак

Посланик СНС-а први на Шапићевој листи у Новом Саду?!

0

"Нико не зна како је Шапић скупио потписе за локалне изборе у Новом Саду. Носилац те листе је извесни Зоран Суботић, покрајински посланик СНС-а у активном сазиву покрајинског парламента", рекао је функционер Народног блока Мирослав Паровић на конференцији за медије, где је говорио о злоупотреби потписа за листе на изборима, а како тврди, владајућа партија помаже појединим листама из редова такозване опозиције.

Паровић је изјавио је да власт у пријавама листи за изборе користи „политички инжењеринг“ и прави „политичке оргије“, изнајмљујући људе за разне странке, а неким партијама признаје статус мањинских, како би их инсталирала у локалне парламенте.

Он је, на конференцији за новинаре, рекао да Српска напредна странка „изнајмљује“ своје чланове за наводне опозиционе листе и навео пример покрајинског посланика „напредњака“, који је носилац листе Српског патриотског савеза Александра Шапића у Новом Саду.

– Најочитију злоупотребу можемо видети на лити Александра Шапића. Шапић је, нико не зна у Новом Саду како, сакупио листу за локалне изборе. Носилац листе је извесни Зоран Суботић, који је покрајински посланик СНС-а у активном сазиву покрајинског парламента. Он је уједно и председник Покрајинског одбора партије Бранислава Швоње. Човек је двоструко изнајмљен. Изнајмљен је код Шапића, иако је покрајински посланик СНС-а, а уједно је и код Бранислава Швоње, рааспитајте се ко је он. Био је већник општине Обровац у Хрватској – нагласио је Паровић.

Додао је и да је СНС сакупљала потписе и коалицији Чедомира Јовановића, Муамера Зукорлића и другима, као и да зато Народни блок тражи од Републичке изборне комисије да хитно јавности стави на увид све потписе, како би се знало како су се и на који начин сакупљали.