Прочитај ми чланак

ПОНОВО КОН Вучић дели ордење лекарима

0

Србија и свет ће сутра обележити Дан примирја у Првом светском рату у знак сећања на 11. новембар 1918. године, када су силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале Први светски рат. Председник Србије Александар Вучић ће уручити тим поводом одликовања заслужним појединцима и институцијама који су се истакли током борбе на сузбијању заразне болести Ковид-19, пишу Новости.

На листи добитника, како пишу Новости, су доктори Предраг Кон, Мијомир Пелемиш, Срђа Јанковић, Бранислав Тиодоровић, Даница Грујичић, Горан Стевановић, Ивана Милошевић и Небојша Лађевић.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Премијер Луксембурга Ксавијер Бетел и Николај Мухин, сликар који је осликао Храм Светог Саве такође су на листи награђених. Ту је и Јелесије Радивојевић, бригадни генерал и пуковник Радивоје Анђелковић, командант привремених болница “Београдски сајам” и “Арена”.

Друштву заслужних у борби против ковида придружила се и једна спремачица, односно хигијеничарка на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Србије, Ана Стојковић, али и Бранко Антић, таксиста из Београда. Постхумно ће признање добити и 13 лекара.