Прочитај ми чланак

Полицајка Катарина која је ухапшена због Вучићевог кума: Све се пере сем образа…

0

"Ја нисам херој, ја нисам политичар, ја сам само човек, једна од вас", овако се окупљеним Ваљевцима на данашњем протесту "Србија против насиља" обратила полицајка Катарина Петровић, којој се на терет ставља да је злоупотребила службени положај јер је посланици Мариники Тепић послала извештај у којем се потврђује да је кум председника Србије Никола Петровић у марту изазвао саобраћајну незгоду под дејством наркотика и алкохола.

„Родитељи су нас васпитавали да будемо људи, да се боримо за истину. Мој тата је умео да каже – децо, све се пере сем образа. Тако учимо и нашу децу. Ја нисам мајка, али сам поносна тетка. Желим за сву децу бољу Србију. Стојим овде испред вас да се захвалим Ваљеву, колегама, грађанима Србије који су ме подржали, били уз мене и моју породицу у тренутцима кад није било лако“, рекла је Петровић на протесту.

Грађани су на протесту су грађани носили транспаренте „Хероји су из Ваљева“, алудирајући на полицајку Катарину Петровић, али и узбуњивача из Крушика Александра Обрадовића, који је такође пореклом из Ваљева и који је открио корупцију у ваљевској фабрици наоружања Крушик.

Петровић је се Ваљевцима обратила пре почетка протестне шетње, када је дочекана повицима „браво“ и „не дамо“, а од окупљених је добила и цвеће.

Подсетимо, полицајка из Ваљева Катарина Петровић ухапшена је 3. јула због наводне злоупотребе службеног положаја. Како је НИН објавио, на терет јој се заправо ставља да је одала инфомрацију коју МУП дуже време није достављао тужилаштву – да је Никола Петровић био под дејством кокаина и алкохола у тренутку када је скривио саобраћајну незгоду на Дедињу.

Како се наводи у решењу за одређивање полицијског задржавања, полицајка се терети да је копирала документа о несрећи, а потом је путем Твитера то доставила народној посланици Мариники Тепић, која је то даље обнародовала 18. јуна 2023.

„Заправо ради се о документу-потврди вештачења, који доказује да је кум Александра Вучића био под дејством кокаина и алкохола када је скупоценим аутомобилом мекларен (чија се вредност, без додатне опреме, процењује на 540.000 евра), кршећи саобраћајне прописе изазвао судар на Дедињу. Тада је налетео на две жене које је лакше повредио“, наводи НИН.

Након што је саслушана, њој је одређен притвор до 30 дана, а Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог због сумње да је извршила кривично дело из члана 98. Закона о тајности података.

Међутим, Никола Петровић, председников кум који је изазвао несрећу док се својим „меклареном“ кретао из споредне улице ка Ужичкој, где се није зауставио на знак „стоп“, већ је наставио кретање и ударио у аутомобил који се у том тренутку кретао Ужичком, и даље је на слободи.

Саобраћајна незгода коју је изазвао Петровић догодила се 7. марта, у Ужичкој улици на Дедињу. Он је тада скупоценим аутомобилом „мекларен“ ишао споредном улицом, а када је дошао до раскрснице са Ужичком, саобраћајницом са првенством пролаза, није се зауставио на знак, већ је наставио.

Тада је ударио аутомобилом у „опел корсу“ у којој су биле две жене, након чега су оба возила ударила у ограду Дома Патријаршије. Против Вучићевог кума убрзо је поднета је кривична пријава за угрожавање јавног саобраћаја, због чега му прети затворска казна.