Прочитај ми чланак

Полицајац који је изразио радост због оптужнице Тачија и Весељија суспендован

0

Полицајац Гзим Краснићи (Gëzim Krasniqi) суспендован је данас са дужности, након што је на Фејсбуку изразио задовољство због оптужница које је тужилац Специјалног суда поднео против председника Косова, Хашима Тачија и бившег председавајуц́ег Скупштине, Кадрија Весељија.

Директор Косовске полиције Рашит Ћаљај (Rashit Qalaj) потврдио је за интернет портал ‘Репортери.нет’ да је полиција у Приштини Гзима Краснићија суспендовала са дужности, након што је на Фејсбуку објавио да га радује оптужница против председника, Хашима Тачија и председника ПДК, Кадрија Весељија.

„Он је суспендован“, рекао је директор полиције, на питање о овом случају, који је такође објављен у локалним медијима.

Краснићи, који ради у Приштини као полицајац, поделио је вести на друштвеној мрежи Фејсбук да се осећа срећно („feeling happy“ написао је на Фејсбуку).

Краснићи је постао познат током 2018. године, када је у Приштини фотографисан како мази пса, а фотографију је у то време направио Арменд Нимани.

Подсећамо да уредба коју је издала Генерална дирекција косовске полиције забрањује њеним припадницима да објављују или коментаришу на друштвеним мрежама.

Ова акција је уследила због тога што шефови полиције желе да задрже професионалност, непристрасност и неутралност као јавне професионалне институције у служби свих грађана.