Прочитај ми чланак

ПОКС:Најаваљена резолуција УН о Сребреници нови дипломатски пораз власти СНС

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оценио је данас да су најављена Резолуција УН о Сребреници и могући пријем Косова у Савет Европе најтежи порази Србије, захваљујући погрешној политици власти која се води већ 12 година.

„Потпуно је јасно да је власт својом политиком ‘љубљења скута’ западу већ дванаест година довела Србију и Републику Српску у врло тежак положај да немају ни једног озбиљног савезника, ни заштитника на европском, ни на светском нивоу који би такве иницијативе као што су Резолуција о Сребреници сасекли у корену. Уместо да се негује савезништво са земљама које не признају независност лажне државе Косово, власт се определила да нам ослонац буду земље које признају сецесију наше јужне покрајине“, изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

Истакао је да је власт за стратешког партнера одабрала Француску и чини огромне економске уступке земљи која је главни агитатор како је навео „Резолуције УН која Србе проглашава геноцидним народом и коаутор плана којим се Србији отима Косово и Метохија“.

„Потписивати у оваквој ситуацији са том земљом уговоре вредне милијарде евра о куповини авиона и градњи нуклеарних електрана и метроа је најбоља слика промашености спољне и сваке друге политике од стране власти СНС“, додао је Михаиловић.

Поступак Немачке, да буде формално предлагач резолуције УН о Сребреници, ПОКС је оценио не само лицемерним, него подлим и нечовечним, истичући да је управо та земља крива за геноцид у Првом и Другом светском рату.