Прочитај ми чланак

ПОКС ВУЧИЋУ РЕКАО НЕ Дао си КиМ Албанцима, па зовеш на договоре да сакријеш издају

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је позив председника Србије за дијалог власти и опозиције око ситуације на Косову и Метохији закаснио и сада потпуно обесмишљен.

„Александар Вучић сада када је дао Албанцима на Косову и Метохији све што је могао и када је обрисао последње трагове српске државности тамо, позива на дијалог. Тај дијалог је коалиција НАДА тражила и то кроз скупштинску дискусију о француско – немачком споразуму још пре годину дана, када је овај документ предочен Србији. О чему сада да разговарамо када је овај противуставни и велеиздајнички споразум већ спроведен у дело вољом власти и када су Срби на Косову и Метохији доведени у катастрофалну, неиздрживу позицију, на шта смо благовремено упозоравали“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Захтевамо да се дијалог одвија у Скупштини Србије и то о томе да се споразум који је председник прихватио прогласи ништавним и да се све врати на претходно стање пре њега или ако то није могуће, да се прогласи окупација тог дела наше територије. Бивши председник скупштине је расправу и закључке о француско – немачком плану обећао још пре годину дана и слагао, никада није смео да је стави на дневни ред. Видећемо хоће ли нова председница скупштине то смети и хтети“ – додао је Михаиловић.