Прочитај ми чланак

ПОКС: Вучић води Титову политику презадуживања

0

ПОКС сматра да је новац за давање 10 хиљада динара по детету и најављено повећања пензија и плата није смело бити обезбеђено новим кредитним задуживањем Србије, већ из реалних извора.

„550 милиона евра које ће по проценама Фискалног савета бити потребне за давања која је најавио Александар Вучић није новац из реалних извора, него из кредита по врло неповољним каматама. Овај кредит је власт узела са циљем да пружи предизборну илузију напретка Србије. Увећавањем спољног дуга свих нас, власт, не по први пут, покушава да купује бираче парама из буџета који сви грађани пуне“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„У Србији већ трећа генерација враћа Титове кредите за ‘лагодан живот’ из друге половине прошлог века и они још нису враћени. За 11 задњих година, на све то, ова власт је увећала спољни дуг Србије за 20 милијарди евра. Тиме су сваког од грађана задужили за нових 3.000 евра пред међународним кредиторима. Једина искрена намера задуживања за још 550 милиона евра које ћемо сви враћати треба да буде ублажавање пада рејтинга СНС, али то им неће успети јер су грађани постали тога свесни“ – додао је Михаиловић.