Прочитај ми чланак

ПОКС: Власт се боји расправе у Скупштини о Косову и Метохији

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оценио је данас да је одбијање власти да закаже хитну седницу Скупштине Србије на захтев "државотворне опозиције" на тему ситуације на Косову и Метохији, потврда да се владајућа коалиција плаши ове теме.

„Несхватљиво је да читав свет расправља о ситуацији на Косову и Метохији, осим институције која је једина власна да ту тему отвори и о њој разговора, а то је Скупштина Србије. Власт се очигледно плаши расправе о томе, јер нема шта да каже грађанима, а нарочито Србима са Косова и Метохије“, изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије Војислав Михаиловић.

Додао је да власт у Србију не може да понуди било какво решење за стање на Косову и Метохији „осим сталног повлачења и попуштања Западу“.

„Иако је председник Скупштине Србије (Владимир Орлић), на захтев државотворне опозиције, коју чине Нови ДСС, ПОКС, Заветници и Двери, најавио седницу посвећену француско-немачком споразуму још пре шест месеци, показао је ових дана колико вреди његова реч“, истакао је Михаиловић.