Прочитај ми чланак

ПОКС: Влада увлачи Србију у ново дужничко ропство

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је одлука Владе Србије да се у наредној години задужи за нових 9 милијарди и 300 милиона евра знак слома српске економије и ново увлачење у дужничко ропство.

„Јасна је намера ове Владе да са нових шест и по милијарди евра кредита планира да се покрије мањак у буџету и плате доспеле рате старих кредита које нема одакле из реалних извора да измири. Влада се определила да држава живи на кредит, уместо да донесе реалне економске мере које би јачале домаћу привреду. На овај начин уместо да враћамо старе дугове, ми се додатно задужујемо за нову четвртину од старог дуга“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера Коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Манир Влада је да увек пред крај мандата и почетак кампање за изборе узима кредите за пројекте изузете од Закона о јавним набавкама и тендера где ће директном погодбом блиским извођима радова прослеђивати новац узет из кредита. Тиме се омогућава корупција на највишем новоу. Уместо у пољопривреду и развој привреде, ова власт ће их уложити у Национални стадион и ЕКСПО који никад неће вратити уложена средства. Ти пројекти нису приоритет за Србију, али јесу овој власти да их користи у сврху пропаганде и као извор финансирања у кампањи“ – додао је Михаиловић.