Прочитај ми чланак

ПОКС: Весић је 2019. године јавно тврдио да је стављен најбољи гранит, да је то…

0

Поводом нове реконструкције Трга Републике у Београду огласио се Владимир Ђорђевић, потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС).

„У „напредном добу“ СНС-а, изградња путева се представља као симбол напретка и просперитета. Међутим, иза тих пројеката, лежи истина о искоришћавању јавних ресурса ради богаћења страначких функционера, као што је то и актуелни случај са „великом реконструкцијом Трга Републике“.

Овде се ради о „легалној крађи“ у којој појединци користе новац грађана да изграде, а затим и да реконструишу, више пута, то што ће трајати деценијама. Весић је те 2019. године јавно тврдио да је стављен најбољи гранит, да је то оно што Београд заслужује, да се то ради једном за неколико векова, да то не би требале да буду обичне бетонске коцке. Кад ево нас у 2024. години и те квалитетне, вековне коцке се ваде, а пут се асфалтира.

Појединци блиски политичким круговима у власти, добијају пројекте изградње путева на свим деоницама у Србији, уз обилно коришћење јавних средстава и међународних зајмова, да би затим ти исти појединци добијали и уговоре за поправке и обнову онога што нису урадили по слову закона.
Као што сви већ знамо, њима није циљ изградња дугорочних инфраструктурних пројеката, већ да легалним путем присвоје јавни новац, на штету целокупне друштвене заједнице.“, изјавио је народни посланик и потпредседник ПОКС, Владимир Ђорђевић.