Прочитај ми чланак

ПОКС открио – пукла тиква: Вучић издао Додика!

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника Србије да не игнорише, већ да реагује поводом оптужнице коју је портив Милорада Додика, председника РС и в.д. директора „Службеног гласника Републике Српске” Милоша Лукића подигло тужилаштво Босне и Херцеговине. ПОКС сматра да је ова оптужница усмерена против Републике Српске и српског народа и због тога је обавеза Србије да се тим поводом званично огласи. Они се терете за кривично дело из члана 203.а став 1. Kривичног закона БиХ, члана који је измислио и донео – Кристијан Шмит и којим је кривично дело постало неспровођење односно непоштовање његових одлука.

„Шмит није добио одобрење да обавља функцију Високог представника у БиХ од СБ УН како је то предвиђено Дејтонским споразумом и Анексом 10. Из тог разлога Кристијан Шмит није и не може бити Високи представник, нити његове одлуке или било који акти могу икада добити правну снагу“ – изјавио је портпарол ПОКС, Божидар Катић.

„Сматрамо срамотним и актом против српског народа то што се једино председник Србије није огласио око оптужнице коју је против Милорада Додика поднео Кристијан Шмит, узурпатор на месту Високог представника за БиХ. У четири дана и три вишесатна телевизијска обраћања Александра Вучића, ни једну реч није посветио овој важној теми за цео српски народ, јер позадина оптужнице није усмерена против Додика, него је гашењу Републике Српске“ – додао је Катић.