Прочитај ми чланак

ПОКС и Нови ДСС: Бранићемо Косово, породичне вредности и изборну вољу од Вучића!

0

Коалиција НАДА ће бранити Косово и Метохију од издаје режима, породичне вредности, и изборну вољу грађана.

Ово за Србин инфо поручују председник ПОКС-а Војислав Михаиловић и потпредседник Новог Демократске странке Србије Предраг Марсенић. Више о овоме у видео прилогу.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) обавештава јавност да Основно јавно тужилаштво у Новом Саду, иако је прошло већ месец и по и ближе се наредни избори, још увек није ни погледало предмет кривичне пријаве ПОКС против два службеника градске управе и два из МУП у Новом Саду који су оптужени да су извршиоци лажног пријављивања пребивалишта грађана у овом граду да би стекли право гласа, а камоли да је започело истрагу или решило.

– Речи председника Србије у којима упозорава своје страначке колеге да се не баве марифетлуцима на изборима јер ће кривично одговарати су чисто лицемерје и пропаганда. Најбољи доказ за то је да тужилаштво у Новом Саду одбија да се бави предметом у којем се конкретно оптужују службеници градске управе и МУП за кривична дела састављања лажног бирачког списка, за које је запрећена казна затвора од две године – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

– Већ смо научили на Вучићеве подвале и да ради све у супротности од онога што јавно говори и обећава. Због тога смо сигурни да ни овога пута његове речи не треба схватити озбиљно и да је тужилаштво добило преко страначких канала СНС сасвим супротну поруку. Такође, сви починиоци кривичних дела морају да знају да ће их сустићи рука правде чим се правосуђе ослободи стеге партије која полако, али сигурно губи власт – додао је Михаиловић.

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић сматра да предстојећи локални избори не могу да буду одржани пре него што буду испуњени сви захтеви опозиције, а за то је, како каже, потребно време.

„С обзиром на оне захтеве које смо ми поставили, који би били потребни да се испуне да бисмо изашли на изборе, за њихово испуњење је потребно одређено време“, рекао је Марсенић и додао да постоји могућност да се и не изађе на изборе уколико, како наводи, буду поновљени „по матрици“ од 17. децембра прошле године.

Као решење за сређивање бирачког списка, он је навео прављење радне групе коју би чиниле политичке странке и представници цивилног друштва који се баве изборима.