Прочитај ми чланак

ПОКС: Дачић и власт се боје превремених избора

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је изјава лидера СПС Ивице Дачића да је против одржавања превремених републичких изборa очекивана, јер се власт плаши избора и јер је његов став договорен са председником Србије који би наводно прихватио изборе, али ето има неслагања у коалицији око тога.

„Ивица Дачић добро зна да Влада Србије води политику супротну оној за коју је добила подршку грађана на задњим изборима и због чега више нема легитимитет. То је основни разлог зашто су избори неопходни. Владајуће странке треба или да потврде мандат у народу или неке друге да га добију у складу са вољом грађана. Дачић никада не даје изјаве које нису усаглашене са Вучићем, тако да ни ова није“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Српски народ није гласао за политику прихватања француско – немачког споразума којим се признају пасоши, територијални интегритет и симболи тзв. „Републике Косово“, односно девфскро признаје лажна држава. Грађани нису гласали да се ЕПС стави на берзу као увод у делимичну или потпуну приватизацију и да иста судбина западне и наше националне паркове, „Путеве Србије“ и још 20 државних предузећа. Недавно усвојен закон који тајкунима нуди могућност да легализују своју сумњиву имовину такође нема подршку већине. Ова Влада води политику коју није кандидовала на прошлим изборима и ако жели да настави да води земљу, мора пре тога да добије подршку грађана за њу“ – додаје Михаиловић.