Прочитај ми чланак

ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ позива грађане на протесте: „Да устанемо на дахије“

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је данас све „јатаке“ и симпатизере тог покрета, као и све грађане Србије, да се придруже протестима и блокадама. Он је истакао да су руководство и чланови Ослобођења активни у сваком виду грађанске непослушности који има за циљ рушење режима Александра Вучића.

„Свако коме је стало до ове земље би требало да се придружи протестима, да коначно покажемо зубе мафији, да се одупремо издајнику и диктатору, да устанемо на дахије“, рекао је Ђорђевић.

Он је указао и на то да сваки протест као крајњи захтев мора да има Вучићеву оставку.

„Александар Вучић је врх криминалне пирамиде и извор све нестабилности у Србији. Не вреди нам да запушимо једну рупу и оборимо један закон, када ће сутра да донесу десет нових још штетнијих. Зато змија мора да се удара у главу са захтевима“, истиче лидер Ослобођења.

Он је исказао задовољство што је Рио Тинто као тема доспео у сам врх интересовања домаће јавности, подсетивши да је покрет Ослобођење прошле године међу првима подржао локалне активисте из Подриња у борби против ове корпорације, али да то није једини разлог зашто
„Вучић мора да падне“.

„Издаја и продаја Косова и Метохије, трговина Републиком Српском, невиђена пљачка и корупција, везе са мафијом и криминалним подземљем што је изашло на видело са Беливуковим кланом и кланицом у Ритопеку. Код екологије, није у питању само Рио Тинто, него и Линглонг, Бор, Смедерево и сва друга места где је Србија затрована због њиховог богаћења“, набраја Ђорђевић.

Председник покрета Ослобођење је додао да овај покрет неће организовати заједнички одлазак на протесте, већ да сваки симпатизер и сваки грађанин дође на тачку блокаде или протеста која му је најближа.

„Битно је да цела Србија устане. Само општенародна побуна може да сруши ову мафију“, објаснио је он.

„Ми већ месецима причамо да се на изборе не може ићи под овим условима, када имате криминалце са шипкама и багере који јуришају на народ. Једино решење је побуна и грађанска непослушност, само то ће отерати мафију са власти“, закључује Млађан Ђорђевић.