Прочитај ми чланак

ПОДРШКА СА СВИХ СТРАНА: За Вучића гласали и мртви и Албанци

0

vucic-tanjug-video

Председник ДС Бојан Пајтић изјавио је данас поподне у парламенту, у тренутку док је РИК завршавала пребројавање листића са 99 бирачких места, да је неспорно да су избори покрадени.

Како је навео, ако се РИК „одважи“ да спусти коалиције Двери-ДСС и СДС-ЛДП-ЛСВ испод цензуса, ДС ће заједно са остатком опозиције организовати протесте и борити се као и 1996. године.

„Прва рутинска провера показала је да су гласали мртви, да су гласали Албанци који годинама не гласају на изборима, да је било нерегуларности на Косову у корист СНС. Крађа је била масовна и томе ћемо се супроставити“, рекао је Пајтић, који се са осталим лидерима опозиционих странака обратио новинарима.

У тренутку обраћања опозиције један од чланова РИК-а гласно је протестовао, наводећи да је конференција за новинаре испред сале у којој РИК пребројава гласове класично ометање рада тог органа.

Лидер СДС Борис Тадић рекао је да коалиција у којој је он нема проблем са поступком пребројавања гласова јер не постоји ни теоријска могуцност да остану без мандата.

-Прави се атмосфера да СНС има више од 100 посланика јер са мање имају проблем у управљању.Ми смо дошли у ову зграду да чујемо ста комисија има да каже и нисмо вршили никакав притисак. Ноторна је лаж да смо вршили притисак на РИК. Никада се није крало на изборима док сам ја био председник Србије- рекао је Тадић.

(Блиц)