Прочитај ми чланак

ПОДЛО И КУКАВУЧКИ – Вучић о линчу СПЦ: Нећемо урушавати права Црне Горе

0

Упитан како коментарише усвајање спорног закона о вероисповести у Црној Гори, председник Србије изјавио да се нада да ће српске светиње бити очуване.

Подсетимо, рано јутрос црногорски парламент, гласовима владајуће већине, усвојили су закон о верисповести којим ће се, како сматрају критичари ток закона, одузети имовина СПЦ у Црној Гори.

Izvor: Predsednistvo Srbije

Дан пре доношења закона на улицама Подгорице одржан је протест у организацији СПЦ, а сама седница на којој се гласало протекла је веома бурно: посланици опозиције насртали су на посланике владајуће већине, желећи да их туку, бацане су флаше, ишчупани су микрофони.

Реаговала је полиција која је привела те посланике, од којих су тројица лидера Демократског фронта, и они су задржани у протвору.

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас забринутост, али и наду да ће светиње Српске православне цркве бити сачуване. „А ми ћемо, у складу с дипломатским могућностима, водећи рачуна о нашим правима и обавезама, не урушавајући права друге земље да покушамо да помогнемо нашем народу и Цркви, на све начине“, казао је он.

„Тако да верујем да ће се, и надам се, да ће се узаврела атмосфера негде превести у мирније токове и да наше светиње неће бити угрожене и да ћемо моћи да решавамо друге проблеме“, закључио је Вучић.