Прочитај ми чланак

Почиње рат за Српску!

0

Лидер СДА Бакир Изетбеговић звецкањем лисицама и најавом хапшења Милорада Додика и осталих организатора референдума у РС званично је запиштао за почетак рата за Српску, пише у понедељак "Српски телеграф".

Додик - Изетбеговић (Илустрација: Правда)

Додик – Изетбеговић (Илустрација: Правда)

Лист наводи да политички и војни аналтичари сматрају да се Изетбеговић сада намерачио да Србима у РС забрани прославу празника, а да ће му следећи корак бити да укине име Српској, а затим и само њено постојање, што ће бити увод у нове ратне сукобе.

Аналитичар Бранко Радун наводи да Изетбеговић констнтно подстрекава нове ратне сукобе.

– Пуне две деценије никоме није сметала прослава Дана Српске, ни међународној заједници, ни муслиманима, ни Хрватима… Сада Уставни суд БиХ доноси ову срамну одлуку и то све под притиском Бакира Изетбеговића. Кренуо је у обрачун са РС, следећи Бакиров корак је укидање њеног имена, а затим и ње саме. На тај начин он удара и на Србију – тврди Радун.

Војни аналтичар момир Стојановић каже да је нови грађански рат у БиХ врло могућ.

– Уколико Изетбеговић радикализује своје претње Додику и РС, те за то обезбеди подршку страних сила, могућност нових сукоба је врло реална. Изетбеговић се финансијски ослања на Турску и Саудијску Арабију, а политички на САД. Њима је у интересу да РС више не постоји. С друге стране, Срби су се крваво борили за РС и они ће то бранити свим средствима – наводи Стојановић.