• Почетна
  • ВИДЕО
  • ПОЧЕО ЛОВ НА СРПСКЕ ПАТРИОТЕ: Ухапшен Андреј Фајгељ под оптужбом за рушење уставног поретка! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ПОЧЕО ЛОВ НА СРПСКЕ ПАТРИОТЕ: Ухапшен Андреј Фајгељ под оптужбом за рушење уставног поретка! (ВИДЕО)

0

Andrej-Fajgelj-Jutjub-650x447

НОВИ САД – Према сазнањима, данас је у Новом Саду ухапшен др Андреј Фајгељ, под оптужбом да је позивао на ”рушење уставног поретка”. На основу непотврђених информација, непосредни повод за ово хапшење је био видео који је Фајгељ објавио на свом „Јутјуб“ каналу.

У свом видео обраћању, Фајгељ говори о понижењу које је Александар Вучић у континуитету приређивао Србији и српском народу током бриселских преговора, а закључно са посетом Јенса Столтенберга, где је премијер Србије дочекао представника НАТО пакта хлебом и сољу и почасном гардом. Фајгељ у свом исказу каже да је то највеће понижење које је Србија доживела у времену свеопштег рушења вредносног система.

На крају свог обраћања Андреј Фајгељ каже да се ово неподношљиво стање у Србији може решити само на један начин, те да је тај начин описан у уџбеницима историје за основну школу.

По речима Марка Пекића адвоката Андреја Фајгеља, његовом брањенику је одређен притвор у трајању од 48 сати. У краткој изјави, Пекић је потврдио да је његов клијент ухапшен под врло чудном сумњом да је прекршио члан 309. Кривичног закона Србије који се односи на насилну промену уставног поретка. Такође, Марко Пекић је пренео поруку коју је Фајгељ упутио српској јавности.

„Сигурно да ни ово хапшење нити било какав други покушај режима да врши притисак на моју слободу јавног испољавања ставова неће променити моје мишљење. Не пристајем на стање где ја као слободан грађанин ове земље и универзитетски професор не могу износити став о добробити моје државе и мог народа“, рекао је Фајгељ.

 

Извор: in4s.net

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!