Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ВУЧИЋА: Опозиција изашла на улицу и започела кампању бојкота избора

0

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је Народна странка данас изашла са штандовима у центар Београда, да би разговарала са грађанима, да би видела како заједно са народом може да се избори за једну бољу и срећнију Србију и српску престоницу, Београд:

„Промовишемо идеју бојкота зато што мислимо да је то заиста једина идеја коју у овом моменту може да уздрма аутократија Александра Вучића, да пробуду енергију и снагу људи, да бисмо кренули у један покрет који ће се завршити са фер и поштеним изборима и сменом СНС-СПС режима који нам седам година већ пије крв”, истакао је Јовановић.

Фото: Србин.инфо

Јовановић: Реална вредност радова на Тргу Републике 4,2 милиона евра, а плаћено девет милиона

Никола Јовановић је још додао и да заменик градоначелника Горан Весић обмануо јавност тврдњом да ће коцке на Тргу Републике бити замењене о трошку извођача радова, јер је из градског буџета издвојено додатних 34 милиона динара за радове на тргу.

„Одборничка група СЗС месецима упозорава градску управу и јавност да су радови на Тргу Републике преплаћени, предуги и неадекватни. Јутрошња изјава Весића да су утврђене мањкавости у вези за коцкама и да је потребно додати бициклистичку стазу и остале елементе, показује да смо све време били у праву“, рекао је Јовановић на штанду Народне странке на Тргу Републике, где је разговарао са грађанима.

Фото: Србин.инфо

Јовановић је истакао да је одборничка група СЗС детаљно анализирала радове и израчунала да све што је урађено на Тргу Републике реално кошта 4,2 милиона евра, односно више него дупло мање од девет милиона евра потрошених из буџета Београда.

„Зато тражимо од Државне ревизорске институције, тужилаштва и полиције да истраже да ли постоје елементи кривичног дела у вези са радовима на Тргу Републике“, рекао је Јовановић.

Погледајте и ово:
Ванредна емисија: Афера „турски аутобуси“ тресе Београд, бусеви страве на улицама | Никола Јовановић