Прочитај ми чланак

ПОБЕДА НИКОЛИЋА ИЗВЕСНА само уз подршку владајуће коалиције

0

БЕОГРАД - Победа актуелног председника Србије Томислава Николића на предстојећим изборима извесна је само уколико га подрже странке владајуће коалиције, изјавио је директор Стратеџик маркетинга Срђан Богосављевић.

nikolic foto darko cirkov2

БЕОГРАД – Победа актуелног председника Србије Томислава Николића на предстојећим изборима извесна је само уколико га подрже странке владајуће коалиције, изјавио је директор Стратеџик маркетинга Срђан Богосављевић.

Када је реч о односу Вука Јеремића и Саше Јанковића, Богосављевић каже да ће, поред изборне, они водити битку и за новог шефа опозиције.

„Николић би као кандидат СНС био јак, а када би био кандидат владајуће коалиције, што је изгледа тешко, био би веома јак“, рекао је Богосављевић за Српски телеграф.

То, додао је, важи за сваког ко би имао такву подршку.

„Но, још се не зна ко ће бити њихов кандидат, тако да је тешко предвидети понашање гласача. Питање је да ли ће странка у власти стати иза било којег кандидата који није Вучић, па и иза самог Николића“, навео је Богосављевић.

Кандидатура Вучића би створила проблеме у Влади

Кандидатура Вучића би, сматра Богосављевић, свакако био начин да СНС брзо и ефектно реши изборе, али би „свако такво решење створило неке проблеме на нивоу Владе.

„Дакле, разлог ‘за’ је обезбеђена победа, а ‘против’ тешко налажење адекватне замене у влади“, истиче он.

Што се опозиције тиче, Богосављевић каже да постоји општа сагласност да опозиција може како тако да се супротстави власти једино са јединственим кандидатом, али будући да је то немогуће, сматра да би анти и про ЕУ странке требало да имају по једног кандидата.

„Но, очито нема сагласности око имена и имаћемо сигурно из оба блока по неколико кандидата“, навео је.

Јанковић и Јеремић ће поделити гласове опозиције

Упитан шта кажу анкете, ко се боље котира, Јанковић или Јеремић, Богосављевић каже да Јеремић има нешто боље оцене од Јанковића, али додаје да је то, како каже, нека мера свиђања која не мора и по правилу не прелива се у гласове и на гласаче.

„Јеремић има познатост и успехе на међународном плану, а Јанковић добар имиџ у Београду и засад подршку једне парламентарне странке. Када почне кампања, биће не само позитивних него и негативних импулса да се за некога гласа, тако да и се чини да ће њих двојица више или мање пропорцијално поделити гласове опозиције и тиме олакшати посао кандидату власти“, истакао је.

За Богосављевића није реално ни да се Јеремић, а ни Јанковић нађу у улози председника државе.

„Бојим се да ће се уз избор председника одигравати и избор за вођу опозиције, у којем ће они учествовати. А бити председник државе у време парламентарне доминације противничких странака не би било нимало лако нити профитабилно по било кога од њих двојице“, каже Богосављевић.