Прочитај ми чланак

Платио батинаше, а прави се блесав – Вучић: Први пут чујем за сукобе на стадиону

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не зна да су припадници криминалног клана Вељка Беливука присуствовали свечаности поводом његове инаугурације испред парламента и отварању атлетског стадиона у Новом Пазару и да први пут чује да је на утакмици Партизана дошло до туче када је једна група навијача напала део публике који је скандирао слогане против њега.

Вучић је новинарима рекао да не зна ко је све био на инаугурацији и испред парламента јер је ту могао да дође свако и да он никада не би био спреман да каже да је и опозициона политичарка Мариника Тепић продавала дрогу само зато што познаје особу која је за то оптуживана.

„О мени воде рачуна где год да идем. И увек се зна ко је био тамо од лица безбедносно интересантних. Али на стадиону или на митинзима, где има пет, шест, десет или двадесет хиљада људи, то је немогуће“, рекао је он.

Вучић је на питање о инциднету на утакмици Партизана и Дунајске Стреде рекао да никада није чуо да су навијачи прескочили са јужне на источну трибину и напали људе који су скандирали против њега.

„Не знам о каквом прескакању трибина говорите и о чему се ради. Али буквално појма немам… Немам проблем са тим да ми вичу: ‘Вучићу педеру’, мене само занима да буде мир и ред. Нисам чуо ни да се догодио инцидент и да је било ко повређен или приведен. Али сам сигуран да ћемо направити да и фудбал озбиљно напредује као и сви спортови“, рекао је он.

Што се тиче такозваног убиства на трамвајским шинама који је починила Беливукова група, Вучић је рекао да се на том случају и даље води истрага и да ће бити приведени сви они из полиције који су опструирали да се нађе убица.

„Да можемо да докажемо ко је у том учествовао, они би одмах били ухапшени. Истрага се води и чим се појави неки нов детаљ, они ће одмах бити ухапшени. А то није могао да буде један човек, него више њих“, рекао је он.