Прочитај ми чланак

ПИСМО БОШКА ОБРАДОВИЋА председнику Скупштине, Маји Гојковић

0

Поштована госпођо Председниче, обраћам Вам се у име посланичке групе Српског покрета Двери са молбом да добијемо одговор на следећа питања:

maja gojkovic bosko obradovicКада ће посланичка група Српског покрета Двери добити трајне просторије за рад, јер смо и даље у привременим и неусловним просторијама?

Сматрамо да је месец дана након конституисања новог сазива Народне Скупштине превелики рок за решавање овог техничког питања. Колико смо информисани, једино посланичким групама Двери и ДСС ово питање није решено. Ово је за нас од највеће могуће хитности и значаја јер су у питању основни услови за рад народних посланика које тренутно немамо.

Исто се односи на распоред седења народних посланика у скупштинској сали, тј. на скупштинским заседањима у Дому Народне скупштине.

Колико смо разумели, распоред седења је привремен и треба да буде направљен трајни распоред о коме такође ништа не знамо.

Зашто нема консултација свих председника посланичких клубова са председником Народне скупштине у вези са низом важних, а недоговорених питања:

Местом седмог потпредседника Народне скупштине
Председницима скупштинских одбора из редова опозиције
Састава сталних парламентарних делегација и група пријатељстава…
Датумом избора нове Владе и планом рада Народне скупштине преко лета.

С обзиром на значај ових питања за несметани рад Народне скупштине, сматрамо да је потребно што пре одржати консултације и направити потребне договоре како бисмо имали јасну представу о наступајућим парламентарним активностима. Подсећамо Вас с овим у вези да није конституисан ни Колегијум Народне скупштине (члан 34 Пословника Народне скупштине).

Истовремено, предлажемо да се предвиђени уводни семинар за нове народне посланике, који је планиран за 15. и 16. јул у хотелу „Изворˮ у Аранђеловцу, одржи у Народној скупштини и на тај начин уштеде непотребни трошкови хотелског смештаја.

Бошко Обрадовић,
Председник посланичке групе
Српског покрета Двери