Прочитај ми чланак

Писање Српског телеграфа јасан напад Вучића на Стефановића

0

Данашња насловна страна таблоида Српски телеграф који контролише власт, доказ је да држава признаје аферу "Јовањица", али и да је увелико на снази сукоб између министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и председника Србије Александра Вучића.

Српски телеграф данас је објавио на насловној страни да делови полиције намештају Вучићу и његовом брату Андреју аферу „Јовањица“. Интересантно је да је СБПОК два месеца пре акције имао сазнања о „Јовањици“ , али је акција одлагана из политичких разлога.


– Постоје јаке и необориве индиције да се истрага о „Јовањици“ намерно опструира и одуговлачи, а онда се тај празан простор користи да би се смишљено пласирале оптужбе о наводној умешаности, пре свега Андреја Вучић. Упоредо са тим минирају се и неке друге истраге, попут недавне пуцњаве на Врачару, а у све је умешан исти круг људи унутар полиције – наводи Српски телеграф у тексту.

Занимљиво је што овај таблоид у тексту спомиње и начелника у Управи за наркотике београдске полиције Слободана Миленковића (сина Сенте Миленковића, бившег Милошевићевог телохранитеља) и позива на испитивање његове улоге, јер се, како кажу, његово име појављује у оба случаја. Они су у тексту поменули и повезаност Предрага Колувије, функционера СНС Драгомира Петронијевића и Александра Папића, кума Небојше Стефановића.

Naslovna strana Srpskog telegrafa FOTO: Printscreen

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић рекао је за Директно.рс да је Александар Вучић, како би заштитио свог брата Андреја Вучића од умешаности у аферу „Јовањица“, директно и отворено напао Небојшу Стефановића тиме што је у контекст те афере и спонзорства филма „Јужни ветар“ навео име Александра Папића, који важи за Стефановићевог најближег сарадника и пријатеља.

– Иако је Вучић до пре неколико дана говорио да ја лажем, простачки ме вређао и тврдио да није истина све што износим у вези са „Јовањицом“, сада и сам потврђује све што сам говорио – да су у ту аферу умешани и БИА и војска и МУП. Није, међутим, поменуо још неке виске функционере СНС, нити своје име и презиме, јер је Колувију водио по свету као члана привредних делегација Србије – рекао је Алексић.

Он сматра да је тешко поверовати да је могуће да било ко из режима уради нешто без Вучићевог знања и одобрења.

– Вучић је спреман да жртвује све само да би заштитио себе и брата, а сада је директно напао Стефановића и МУП. – На полиграфу би требало да се тестирају Александар Вучић и Небојша Стефановић како би се утврдило ко од њих двојице стоји иза афере „Крушик“, а ко иза афере „Јовањица“.

Заменик Странке слободе и правде Борко Стефановић, за Директно.рс каже да је ово „отворени напад на Небојшину екипу од стране Андрејеве екипе“.

– Ово је само почетак унутрашњег обрачуна у клики на власти. Има пуно примера сличних дешавања у историји и у слично организованим групама, али је сигурно да је у питању борба око плена и управљања. Може се рећи да они улазе у последњу фазу декаденције пред пад – рекао је Стефановић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!