Прочитај ми чланак

Петровић: Пре давања подршке Вучићу на изборима обавестио сам Хашима Тачија о томе

0

Taci i trgovina organima

Слободан Петровић изјавио је да је одлуку о подршци СНС-у донео самостално, да је Хашима Тачија обавестио о томе, али да то није довело до захлађивања односа са ратним злочинцем.

„Заменик премијера Косова“ Слободан Петровић је у изјави КИМ радију казао да је пре него што је симпатизере СЛС-а, чији је председник, позвао да на српским парламентарним изборима гласају за СНС и Александра Вучића, прво обавестио коалиционог партнера „премијера Косова“ Хашима Тачија.

„Председник сам најозбиљније политичке странке која окупља српску заједницу на Косову и верујем да сте свесни да сам тај потез повукао уз одређене консултације у интересу српске заједнице“ .

Упитан да прокоментарише писање медија о захладнелим односима са Хашимом Тачијем након отворене подршке напредњацима, Петровић је такве тврдње назвао будалаштином.

„Бавимо се озбиљним стварима и немамо времена за разне трачеве и придике. То је нешто чиме се нисам бавио нити ћу се икада бавити и мислим да је будалашина, али мислим да је најкомпетентнија особа да одговори на то питање сам премијер“. 

Петровић је појаснио да у СНС-у види људе који воде политику која ће водити решавању, а не стварању проблема. 

„То смо урадили у интересу, не само српске заједнице на Косову, него и свих грађана на Косову. Веома је важно ко ће формирати владу и којом ће се динамиком спроводити Бриселски договор. По први пут смо приметили политику која је усмерена ка будућности, ка решавању проблема. Најмање што смо могли да урадимо је да дамо подршку таквој политици“, рекао је Петровић.

Говорећи о усаглашавању статута четири општине на северу Косова са косовским законима, Петровић је казао да се нада да ће рок од 30 дана, које им је Министарство дало за тај процес, бити испоштован те да неће доћи до распуштања тек формираних локалних самоуправа. 

„Верујем да ће се у наредних 30 дана наћи начин за решавање тачки које нису у сагласности са законом о локалној самоуправи. Мислим да од тога не би требало да правимо неку велику тему јер се ради о административним стварима и процедурама које поштују све општине на Косову и надам се да ће у наредном периоду доћи до решења“, истакао је Петровић.

(КиМ Радио)