Прочитај ми чланак

Павић: Група око Несторовића неће улазити у коалицију са СНС у новом сазиву…

0

Један од оснивача покрета „Ми – Глас из народа“ Александар Павић изјавио је данас да група око Бранимира Несторовића неће улазити у коалицију са Српском напредном странком (СНС) у новом сазиву Скупштине Београда јер, како је рекао, грађани на локалним изборима 17. децембра нису гласали за то.

Павић је после расцепа у том покрету рекао да група око Несторовића остаје „апсолутна опозиција“ али и да неће радити „против државе“.

„Нећемо да формирамо власт са владајућом странком ни са прозападном опозицијом јер они више слушају неког из иностранства. Ми смо апсолутно опозиција, али против државе нећемо да радимо. То је био наш став и ту није било разилажења, то је био јединствен став“, рекао је Павић за Прву телевизију.

Оценио је да су после расцепа у покрету „Ми – Глас из народа“ нови локални избори у Београду неопходни јер ће после њих, по његовим речима, позиције бити „много јасније“.

„Људима ће бити јасније ко је за шта. Кад се ових шест одборника (Ми – Глас из народа) поделило у три групе, поставља се питање кога заступа“, казао је Павић.

Он је рекао да је расцеп у покрету могао да буде решен на „много елегантнији начин“.

„Постали смо политички ријалити а то нам није био циљ. До тога није морало да дође шта год се догодило на том састанку. Могли смо без јавног скандала да се договоримо да имамо два посланичка клуба, тиме бисмо имали и више посланичког времена за расправу“, рекао је Павић.