Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ БЛОК НА КОСМЕТУ: На Видовдан је срце сваког Србина у Грачаници и Газиместану

0

Sanda-i-Bosko-na gazimestanu 1
Нови председник Српског Покрета Двери, Бошко Обрадовић, данас је посетио Косово и Метохију.

Заједно са Сандом Рашковић Ивић, он је предводио делегацију Патриотског блока: Двери, ДСС и групе истакнутих српских интелектуалаца, која је присуствовала Архијерејској литургији у Грачаници и парастосу Косовским јунацима на Газиместану.

Тим поводом, Бошко Обрадовић је указао на чињеницу да се на Газиместану није појавио ни један високи представних Републичке власти, што јасно говори о њиховом односу према Косову и Метохији, али и страху да се појаве пред народом који су оставили на цедилу.

Делегација Патриотског блока провела је више сати у разговору са Србима са КиМ у Грачаници и на Газиместану.

bosko i sanda na-Gazimestanu-4

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ – На Видовдан је срце сваког Србина у Грачаници и Газиместану

Видовдан је дан када се сећамо славних предака, потврђујемо властити српски идентитет и празник када је срце сваког Србина у Грачаници и Газиместану. Помало сам тужна јер данас овде нема високих званичника српске државе, који су уместо Косова и Метохије изабрали пут Брисела и преговора који поништавају присуство државе Србије на овом простору, рекла је у Грачаници председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић.

На питање новинарке да прокоментарише чињеницу да је на Косово долазила и када је била на власти и сада, када је у опозицији, председница ДСС је одговорила да је она одрасла поред Далматинског Косова.

„Косовски мит је је суштина мог идентитета, а уверена сам и да је суштина идентитета сваке српске душе. Од Грачанице до книнске Лазарице и од Газиместана до книнског Косова простире се велики лук патњи и страдања српског народа, али и лук живота и виталности српског народа. Уверена сам да ће српски народ, под тим луком, трајати и живети слободно, закључила је Санда Рашковић Ивић приликом заједничке посете делегације ДСС и Покрета Двери Грачаници и Газиместану.

Извор: Патриотски блок, Србин.инфо