Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Изборима на Космету чувамо Србију

0

Bosko-i-Sanda-na-protestu-sindikata-Telekoma-2015

Српски патриотски блок на Косову и Метохији који чине ДСС, Двери, Покрет Стара Србија и Друштво српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербин“ покренуће ове недеље у Косовској Митровици, а потом и у другим градовима, потписивање петиције којом ће се од Скупштине Србије тражити да Република Србија организује локалне изборе на Косову и Метохији.

Овим поводом у уторак ће у Косовској Митровици боравити председница ДСС-а Санда Рашковић-Ивић и челник Покрета Двери Бошко Обрадовић. Грађани се прогласом позивају да дођу на трибину на којој ће се разговарати о петицији и потреби расписивања избора.

Један од челника Патриотског блока Марко Јакшић изјавио је косовскомитровачком Контакт радију да очекује око 30.000 потписа, али да није оптимиста и да не верује да ће Скупштина Србије послушати „вољу народа“ на северу Косова.

– Најгора ствар би била да седимо, ћутимо и мирно посматрамо како Косово и де јуре и де факто постаје независна држава. Локални избори су једини начин да Србија сачува Србе и остане на северу Косова, Срби би изласком на изборе свима јасно показали коме припадају. На жалост, нисам оптимиста, Србија је превише тога обећала западу и жртвовала зарад уласка у Европску унију, све води ка стварању још једне албанске државе на Балкану. Организовање локалних избора био би нож у леђа тој новој албанској држави – изјавио је порталу Кошев Марко Јакшић.

На северу Косова тренутно је двовлашће: у Лепосавићу, Звечану, Зубином Потоку и северној Косовској Митровици још постоје општинска већа која је формирала Влада Србије и која још бар на папиру спроводе власт и политику Србије, међутим, постоје и челници општина са комплетном администрацијом, који су изабрани на изборима које је расписала Приштина, а које је Београд званично подржао.

Две власти међусобно су супротстављене (ретко сарађују) и највише иду наруку Приштини која и север Косова полако интегрише у самопроглашену државу Косово.

Извор: Вести онлине